Opening uitbreiding Metis Montessori Lyseum
mm
Rene van der Willigen

< Terug naar alle nieuwsberichten

Opening uitbreiding Metis Montessori Lyseum

Op donderdag 4 oktober vond de feestelijke opening plaats van de vernieuwbouw van het Metis Montessori Lyceum. In opdracht van Montessori Scholengemeenschap Amsterdam heeft BOAadvies het projectmanagement verzorgd voor de uitbreiding van hun bestaande en geheel gerenoveerde schoolgebouw in het Oosterpark aan de Mauritskade 58. De nieuwbouw was de laatste fase van het totaal plan voor de huisvesting van het Metis Montessori Lyceum. Al eerder is het bestaande gebouw geheel gerenoveerd. BOAadvies heeft gedurende het gehele traject het projectmanagement gevoerd en de uitvoering begeleid.

Naast het bouwkundige ontwerp voor deze uitbreiding is atelier PRO gevraagd om een passend interieurontwerp te maken voor het nieuwe schoolgebouw. Dit schoolgebouw is altijd voor kinderen uit Amsterdam Oost bestemd geweest. Opvoeding en het Oosterpark zijn van oudsher met elkaar verbonden; dat wil de opdrachtgever graag zo houden. In 1904 verrees de Hoogere Burgerschool met ‘vijfjarigen cursus’ aan het prille Oosterpark. Het gebouw van architect Leguyt heeft sinds die tijd altijd dienst gedaan als middelbare school, ook wel bekend onder de naam Amstellyceum. Sinds augustus 2013 huist het Montessori Lyceum in het pand.

‘Verdubbeling’ van het Oosterpark
Het bestaande schoolgebouw bestaat uit een carré rond een grote plataan en ligt aan de rand van het Oosterpark in Amsterdam. Stadsdeel Oost werkt aan een grote renovatie, Verdubbeling Oosterpark, een ontwerp van Buro Sant en Co landschapsarchitectuur, waardoor de school in de toekomst geheel in het groen ligt. Een echte eyecatcher is het openbare skatepark wat aan het gebouw grenst.

Lees hier het artikel van de architect