Subsidie op zonnepanelen voor onderwijs en gemeenten door SDE+ 2016
mm
BOAadvies

< Terug naar alle nieuwsberichten

Subsidie op zonnepanelen voor onderwijs en gemeenten door SDE+ 2016

Subsidie op zonnepanelen voor onderwijs en gemeenten door SDE+ 2016
In 2016 stelt de minister van Economische Zaken 8 miljard euro aan subsidie beschikbaar waardoor het investeren in zonnepanelen aantrekkelijk is. BOAadvies adviseert kinderopvang, scholen, universiteiten en gemeentes hierover.

SDE+ subsidie voor scholen
Zonnepanelen op schooldaken zorgen voor zelf opgewekte duurzame energie en bieden besparingsmogelijkheden. Wanneer u als schoolbestuur zonnepanelen installeert, is het mogelijk dat u hiervoor een SDE+ subsidie ontvangt. Dit maakt investering extra rendabel en aantrekkelijk. Scholen ontvangen gedurende 15 jaar subsidie op de zelf opgewekte stroom. De investering in de installatie moet u als school zelf doen. Uitgaand van een afschrijving van de installatie in 15 jaar kan de investering met behulp van de subsidie kostenneutraal geschieden. Na 15 jaar (maximaal) leveren de zonnepanelen de scholen rendement op. BOAadvies kan u hierover op maat adviseren.

Voorbeeldscholen
BOAadvies heeft o.a. voor de stichting Spirit in Diemen de SDE+ subsidieaanvraag uitgevoerd. De brede school in Diemen Noord, Noorderbreedte, heeft een zonnestroominstallatie op het dak laten plaatsen met een vermogen van ruim 51.500 Wp. Daarmee wordt circa 25 % van de totale energiebehoefte gecompenseerd. De installatie draagt bij aan een reductie van CO2-uitstoot met 27 ton per jaar en een vermindering van fijnstof met 27 ton per jaar. Daarnaast heeft BOAadvies de Open Schoolgemeenschap Bijlmer geadviseerd bij het plaatsen van zonnepanelen op het dak met een vermogen van 150 kWp. Enkele andere aanvragen zijn nog in uitvoering.

Wat kan BOAadvies voor u betekenen?
BOAadvies kan voor uw bestuur of school de SDE+subsidieaanvraag indienen die moet voldoen aan strikte voorwaarden en technische eisen. Bij toekenning van de subsidie volgt de aanbestedingsfase en de uitvoeringsfase waar voorwaarden aan verbonden zijn, bijvoorbeeld op het gebied van planning. Ook is er sprake van contractafsluiting met een energieleverancier. Bij al deze stappen kan BOAadvies u van dienst zijn.

Wanneer?
De eerste ronde is van 1 maart tot en met 31 maart 2016, de tweede van 30 augustus tot en met 29 september 2016. Op 14 maart 2016 om 17.00 uur start de fase waarin de categorie voor zonnepanelen is opgenomen. Het basisbedrag is vastgesteld op 12,8 eurocent. Dit betekent een subsidiebedrag van 8,4 eurocent per opgewekt kWh – buiten de besparing op de energiekosten.

Contact
Heeft u vragen over de SDE+ subsidie of wilt u meer weten over onze werkzaamheden neem dan gerust contact met op met BOAadvies, René van der Willigen, 020 494 2363.